Aktuelt / 10 tips for en grønnere arbeidsplass

10 tips for en grønnere arbeidsplass

Skrevet av: Inventum

Publisert: 07.06.19 - Sist oppdatert: 07.06.19

Med alle miljøutfordringer vi står ovenfor er det viktig å tenke på at selv de minste endringer kan gjøre en forskjell. Det handler bare om å begynne et sted! Derfor har vi samlet opp 10 tips som gjør det enklere å komme i gang med å skape en litt grønnere arbeidsplass.

 

1. Reis miljøvennlig

Ta sykkelen eller gå til jobb. Dette gir ikke bare fordeler for miljøet, men også for helsen. Dersom reiseveien er lang er tog et godt alternativ. Mens du sitter på toget kan du for eksempel bruke tiden på å lese mail, noe som i tillegg effektiviserer arbeidsdagen.

2. Kjøp miljøvennlig

Når du skal handle inn produkter til kontoret finnes det en rekke miljøvennlige alternativer du kan velge mellom. Dette gjelder for mat, elektronikk, kontorrekvisita, rengjøringsmidler osv. Ta en ekstra titt på produktene og se etter miljømerkene.

3. Still miljøkrav

Velg leverandører som er miljøsertifisert. Ved å stille miljøkrav til alle dine leverandører vil du bidra til å gjøre hele bedriften mer miljøvennlig, og ikke bare arbeidsplassen.

4. Ha digitale møter

Det finnes mange gode produkter og løsninger innen videokonferanse som gjør det enkelt å ha digitale møter. Dette er et godt alternativ dersom man har et møte hvor man ellers ville benyttet transport via bil eller fly.

5. Print mindre

Unngå å bruke mer papir enn nødvendig. Et godt tiltak her er å alltid printe dobbeltsidig. Da får du full utnytte av hvert ark.  Dersom du ikke har fylt et helt ark, kan det brukes som notatpapir. Husk å gjenvinne papiret når du er ferdig med det.

6. Kildesorter

Lag gode rutiner for kildesortering. Gi gode instrukser til alle ansatte, lag rutiner for tømming, plasser avfallsbeholderne lett tilgjengelig og merk de tydelig. Dette gjør det enkelt for alle, og gjør at man kan skape en god kildesorteringskultur på arbeidsplassen.

7. Slukk lyset

Unngå å bruke mer strøm enn nødvendig. Slukk alle lys på kontoret når arbeidsdagen er over. Du kan også slukke lysene i rom som ikke er i bruk, og dette gjelder også på toalettene. Bytt gjerne ut lampene med LED-lamper.

8. Gjenbruk

Prøv å kast minst mulig. Kan avfallet ha en verdi for noen andre? Da er det bedre å gi det bort eller selge det. Når du har behov for nye møbler, lamper, elektronikk eller annet, så sjekk først om det finnes noe brukt å få tak i før man kjøper noe nytt.

9. Skap gode vaner

Med gode vaner på arbeidsplassen er det enklere å videreføre disse til privatlivet. Reis miljøvennlig, kast mindre mat, kjøp miljøvennlig, velg økologiske produkter, kjøp brukte møbler. De gode vanene vil kanskje også inspirere andre i familien.

10. Bli Miljøfyrtårn

Med disse tipsene er du allerede på god vei mot å bli miljøsertifisert. Finn ut hva du som gjenstår for at deres bedrift kan bli et Miljøfyrtårn ved å gå inn på Miljofyrtarn.no og sjekke kravene for din bransje.

 

Planting Tree On Green Globe For Arbor Day, World Environment Conservation And Csr Concept: Elements Of This Image Furnished By Nasa

Anbefalte saker:

Artikkelbilde

Fem tips for en mer aktiv kontorhverdag

Blir det mye stillesitting på kontoret? Heldigvis kan ...
Hvorfor Vannautomat Pa Jobben Tilgjengelig Vann Blog Banner

Hvorfor vannautomat på jobben?

Kaldt, velsmakende og tilgjengelig vann. Account manager på Østlandet, ...
Keykristiansen

Bli kjent med Inventum Key Kristiansen Kontor-Service

I år feirer Inventum Key Kristiansen Kontor-Service 40 ...
Notatblokk Kopi

Skriver du for hånd? Det er god hjernetrim!

Godt inne i den digitale tidsalder har håndskriftens ...